Telefoons vergelijken

Wie een nieuwe telefoon gaat aanschaffen loopt al snel tegen een dilemma aan. Het aantal merken mobiele telefoons is enorm en de verschillende modellen helpen ook niet echt mee om tot een keuze te komen. Om u te helpen bij de zoektocht naar een nieuwe mobiele telefoon leggen we een handig stappenplan uit dat u kunt gebruiken.

Hoe telefoons vergelijken?

Als u mobiele telefoons gaat vergelijken is het handig om duidelijk te hebben aan welke eisen deze moet voldoen. Gaat u de telefoon zakelijk of privé gebruiken? Gebruikt u hem intensief of maar af en toe? Wilt u er alleen mee kunnen bellen of dient de telefoon voor meer? Als u helder hebt wat de telefoon allemaal moet kunnen, kunt u namelijk gerichter op zoek gaan. Als u weet dat u het toestel intensief gaat gebruiken, dan is een lange batterijduur wel wenselijk. Gebruikt u het toestel om heel af en toe eens te bellen en voor de rest nergens voor? Dan heeft u niet echt een topmodel nodig.

Volg het stappenplan

Stap 1: Maak uw behoeftes duidelijk

Zoals hierboven is uitgelegd, brengt u als eerste in kaart wat de telefoon moet kunnen en welke eigenschappen die absoluut moet bevatten. Er valt dan al een gedeelte van het aanbod af en u kunt gerichter telefoons vergelijken.

Stap 2: Bepaal uw budget

Een belangrijke stap. Want u kunt wel van alles willen, het moet ook binnen het budget passen. Stel een budget samen dat u maximaal aan een nieuwe telefoon wilt uitgeven en u zult ontdekken dat er weer een deel van het aanbod afvalt. U bent weer een stap dichter bij het gericht telefoon vergelijken.

Stap 3: Stel een lijst op van potentiële kandidaten

Als bekend is hoeveel u eraan wilt uitgeven en aan welke eisen het toestel moet voldoen, kunt u een lijst opstellen met telefoons die in aanmerking komen. Door zo'n lijstje op te stellen heeft u voor uzelf een helder overzicht en kunt u beter met elkaar vergelijken.

Stap 4: Vul het lijstje aan met specificaties

Geen enkele telefoon is precies hetzelfde als een ander. Het ene model heeft betere hardware, de andere weer een mooier design en op het derde toestel is de software weer beter ontwikkeld. Ook verschillen telefoons onderling vaak op het gebied van audio- en camerakwaliteit. Vul al deze info in bij de andere informatie van de telefoons om zo een goed overzicht te krijgen.

Stap 5: Begin met strepen

U hebt aan de ene optie meer behoefte dan aan de andere. Stel dus prioriteiten welke eigenschappen echt belangrijk zijn voor u en streep de telefoons weg die het minst bij u passen. Als u veel foto's maakt zult u waarschijnlijk een mobiel pakken met een goede camera.

Stap 6: Overgebleven telefoons vergelijken

Als het lijstje weer een stukje korter is gemaakt, gaat u de overgebleven telefoons nogmaals vergelijken en goed nadenken welke echt aansluit bij uw wensen.

Stap 7: Check reviews

Hoe mooi de reclames en beloftes van telefoonmerken ook zijn, van de ervaringen van andere consumenten leert u het beste de echte voor- en nadelen kennen van een mobiel. Ga naar YouTube en bekijk reviews die andere mensen al gemaakt hebben van de toestellen. Vaak ontdekt u hier informatie die u nog niet wist, maar die u wel kan helpen in de keuze.

Telefoon online kopen

Als u heeft besloten welk toestel u wilt gaan aanschaffen, dan kunt u deze makkelijk en snel online bestellen. Meestal heeft u de telefoon al de volgende werkdag in huis, mits u voor een bepaalde tijd bestelt. Online kunt u bovendien snel alle aanbieders en prijzen vergelijken met elkaar.