Blackberry games

Er zijn diverse modellen van een Blackberry. Zo zijn er Blackberry modellen met alleen een qwerty toetsenbord en modellen met een aanraakscherm en qwerty toetsenbord. De meeste games die ontwikkeld zijn voor smartphones, zijn vaak gemaakt voor smartphones met een aanraakscherm. Doordat het aanraakscherm van een Blackberry bij de meeste modellen redelijk klein is, is het moeilijk om deze games op deze telefoon goed te kunnen spelen. Daarom zijn er speciale games ontwikkeld die alleen op een Blackberry gespeeld kunnen worden.

Populaire games

Voor de Blackberry zijn intussen al veel games ontwikkeld. Sommige games worden in korte tijd heel populair. Dit gebeurt vaak bij games waarbij gebruikers tegen of met elkaar kunnen spelen. Op dit moment zijn er veel verschillende games populair. Deze games zijn onder andere; fruit slash, pacman, angry farm en pubcheckers. Ook poker (tip: Pokerenonline.info - de startpagina voor online pokeren) is ontzettend populair. De app van Live Holdem Poker Pro behoord al maanden tot de meest gedownloade apps voor de blackberry.

Gratis games?

Voor de Blackberry zijn veel diverse games. Een gedeelte van deze games is gratis en voor een ander gedeelte moet betaald worden. De gratis games kunnen gewoon gedownload worden en hierna meteen gespeeld worden, bij de betaalde games moet er natuurlijk eerst betaald worden. Bij sommige games wordt dit gewoon van de rekening afgeschreven en voor andere games moet er via een bepaalde site worden betaald. Dit wordt allemaal duidelijk uitgelegd tijdens het proces. Het grootste verschil tussen een gratis game en een gekochte game is dat er bij de gratis games veel advertenties verschijnen. Op deze manier blijven de games gratis en krijgen de ontwikkelaars toch hun geld. Bij een gekochte game komen geen advertenties en zijn er soms nog andere privileges, zoals het bijhouden van statistieken.